Wat je kunt verwachten

 

Ik vind het een van mijn belangrijkste taken als verloskundige om jullie volledig te informeren. Alleen dan kunnen jullie weloverwogen keuzes en beslissingen maken. Alle beslissingen hangen samen met jullie persoonlijke behoefte en voorkeur. Er zijn geen “goed of fout” mogelijkheden. Wel is het belangrijk om beslissingen bewust te maken en niet omdat het zo hoort, omdat zus, moeder en grootmoeder het zo deden, omdat de buurvrouw het een goed plan vindt of omdat je het ergens op internet hebt gelezen.Ik help jullie te navigeren in de keuzes, waarbij ik jullie informeer over de mogelijkheden, voordelen en nadelen. Dit vind ik belangrijk omdat jullie op die manier op een bewuste manier bezig kunnen zijn met de zwangerschap en de geboorte van jullie kind. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat jullie achteraf met meer voldoening terug zullen kijken op het hele proces omdat jullie de controle zo veel mogelijk in eigen handen hebben kunnen houden.

 

Solopraktijk

Ik werk solo in mijn praktijk. Dit betekent dat jullie voor de begeleiding van de zwangerschap, bij een normaal verloop, uitsluitend met mij te maken hebben. Hierdoor leer ik jullie tijdens de zwangerschap goed kennen en kan ik de begeleiding steeds afstemmen op jullie individuele behoeften. Ik nodig jullie uit om mee te denken over de invulling van de consulten en de begeleiding die ik bied. Ik zal, ondanks de individuele invulling, erop toe zien dat alle relevante onderwerpen in de zwangerschap aan bod komen. Alles is bespreekbaar, veel is mogelijk!

Een onderzoek uit 2008, naar solopraktijken binnen de verloskunde, toont aan dat hoe kleiner de praktijk is, hoe meer tevredenheid en hoe minder groot de kans is op een keizersnede, complicaties of kunstverlossingen

 

Ruim de tijd

Ik neem ruim de tijd voor een controle. Tijdens de controles, tijdens de bevalling, maar ook in het kraambed bestaat wat mij betreft geen haast.

 

Hoe ziet een controle er uit?

Tijdens de zwangerschap voer ik controles uit, zoals het meten van de bloeddruk, het opvolgen van de groei en het beluisteren van het hartje van de baby. Indien nodig wordt er bloed/urineonderzoek verricht, of worden er extra controles m.b.v. echo’s uitgevoerd. Voor deze echo’s werk ik samen met echocentra in de regio. Op basis van de persoonlijke gesprekken en alle genoemde controles kan ik samen met jullie inschatten of de zwangerschap normaal verloopt. Verder zal ik vragen beantwoorden en jullie voorzien van informatie passend bij de termijn van de zwangerschap.


  


Continue begeleiding tijdens bevalling

 

Als de bevalling zich aankondigt kunnen jullie op mij rekenen vanaf het moment dat jullie dit nodig vinden zolang jullie dit nodig vinden.

Met deze werkwijze wil ik graag een positieve bijdrage leveren aan jullie ervaringen rondom zwangerschap en geboorte. Deze ervaringen hebben invloed op jullie zelfvertrouwen, maar ook op jullie toekomst als man en vrouw / vader en moeder. 

Spreekt mijn manier van werken jullie aan, je kunt je hier aanmelden, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of telefonisch contact opnemen.