Math is geboren

Er is nog een klein wondertje dat ik graag aan jullie voorstel! Een klein mannetje die de jongens in mijn praktijk komt versterken.
Dit is Math! Kort maar krachtig!
Math werd na een paar spannende (en lange) dagen voor mama en papa, geboren.
Math werd het kleine broertje van “grote" broer Ward. Hij heeft vanaf dag één gedaan wat hij moest doen. Slapen, eten, slapen, groeien, poepen, plassen, slapen, eten, slapen, groeien enz.

Lieve Math, je doet je naam eer aan. Krachtig als een beer werd je geboren, krachtig als een beer heb je de eerste dagen laten zien dat je weet wat nodig is. De kracht die in jou schuilt, heeft mama en papa gesterkt tijdens de zwangerschap om bepaalde keuzes te maken. Ik was niet bij je geboorte aanwezig, maar ik heb in de kraamweek mogen genieten van je ontspannen houding. Ward moet nog even wennen aan jouw aanwezigheid, maar wat zullen jullie veel plezier hebben met elkaar.

Lieve Ward. Je vond het maar helemaal niks, die vreemde mensen in huis. Wat kan je nou beter doen, dan wanneer je iets niet leuk vindt het gewoon negeren?! We hebben dan ook niet veel met elkaar gepraat. Maar dat hoeft ook niet, ik begrijp je wel.
Vanaf nu zal je je plekje bij mama en papa moeten delen en dat zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar het is me wel duidelijk dat je ondanks dat je even moet wennen heel veel plezier met je kleine broertje zult hebben. Neem je tijd kleine man, ik wens jullie samen veel ondeugd en lol.

Lieve mama en papa, ik mocht de zwangerschap van jullie begeleiden. We maakten plannen en bespraken alles rondom de geboorte tot in detail. We wisten dat ik de geboorte niet zou begeleiden, maar hebben vooraf veel over de bewuste dag gefilosofeerd. Jullie wisten precies waar jullie behoefte aan hadden en welke voorwaarden er nodig waren om in vertrouwen te blijven. Dit kwam ook tot uiting in het kraambed. Mooi om te zien hoe kleine aanpassingen kunnen leiden tot groter vertrouwen. We hebben een fijne tijd gehad samen en ik kijk uit naar af en toe een foto - update van jullie kleine beer. Heel veel geluk met jullie mannetjes. Geniet van elkaar!