Yelena is geboren

 

Vandaag mag ik opnieuw een kindje voorstellen.

Deze aankondiging gaat over de geboorte van een lief klein meisje, haar naam is Yelena.
Yelena is het tweede kindje in het gezin en ook grote broer Yves, heb ik geboren zien worden. Het is steeds heel speciaal om kleine zusjes of broertjes geboren te zien worden in een gezin dat ik ook voor een eerdere zwangerschap reeds begeleidde. Nieuw aan deze zwangerschap was echter dat mama en papa dit keer vanaf de start bij mij waren en niet pas laat in de zwangerschap. Dat maakt toch veel verschil. We hebben samen de hele reis afgelegd en elkaar NOG beter leren kennen. Ik zelf vond het een heerlijke periode, ik heb genoten van de bezoekjes en van de verschillende dingen die mama steeds te vertellen had. Ook was het leuk om Yves na een hele tijd als kleine dreumes te mogen begroeten.

Lieve Yelena, toen je grote broer Yves geboren werd en ik de zorg na 6 weken had afgesloten, heb ik echt geen seconde gedacht dat er nog een tweede kindje zou komen. Mama en papa leken vastberaden. Blijkbaar was Yves toch te leuk en te schattig en wilden ze dit toch nog graag een tweede keer beleven. De verrassing was dan ook groot  toen mama liet weten dat jij op komst was. Dat was echt ontzettend leuk en wat waren mama en papa blij.

De zwangerschap verliep goed, met wel wat lichamelijk ongemak voor mama en jij groeide goed daarbinnen, daar was geen twijfel over mogelijk. Net als bij Yves hadden mama en papa het plan om fijn thuis, in bad te bevallen. Jij zou in het water geboren worden, dat was het plan. De dag waarop jij liet weten dat het tijd was om geboren te worden, bleef voor mama en papa langer uit dan verwacht. Maar ze hadden het doel goed voor ogen, dus werd er  afgewacht. Toen het eenmaal zo ver was en ik gebeld werd om naar jullie toe te komen, voelde dat alsof we anderhalf jaar terug in de tijd gingen. Het bad stond op dezelfde plek in de woonkamer, de omgeving was gelijk en zelfs het moment van de dag was nagenoeg identiek. Je werd rustig geboren, in het water, thuis, zoals het plan was.

Lieve Yelena, Ik hoop dat jij, papa, mama en Yves een fantastisch leven samen tegemoet gaan. Dat jullie mooie avonturen mogen beleven. Dat jij het enthousiasme van mama mee krijgt, de kalmte van papa en het plezier en avontuur zoals je grote broer dat heeft. Toch hoop ik bovenal dat je vooral je zelf kunt zijn, mag ontwikkelen tot een vrolijk kindje. Voor mama en papa ben je de liefste dochter en voor Yves het leukste zusje en wie weet, (ik zeg nooit nooit) ooit de fijnste grote zus :D

Lieve mama en papa. Van harte gefeliciteerd!
Jullie hebben ook nu weer een intense reis beleefd. Een prachtige zwangerschap, met een kleintje dat goed groeide. Jullie namen dit keer nóg bewuster bepaalde beslissingen tijdens de zwangerschap. Een rustige start voor Yelena volgde, door haar geboorte thuis in bad en een goede kraamperiode nadien. Wat jammer dat mama toch even naar het ziekenhuis moest. Jullie bleven er zelfs nog even een nachtje daar logeren. Eenmaal thuis, konden jullie goed gaan wennen aan de nieuwe gezinssituatie. Nu niet meer papa en mama van één maar van twee prachtige kindjes.

De aandacht verdelen en liefst op meerdere plekken tegelijk zijn, vraagt soms om wat aanpassingen. Toch lukt dat jullie  dat erg goed! Tijdens de geboorte werd ik ook nog even een beetje uitgedaagd. Er was tegelijkertijd een ander kindje dat ook haar geboortedag had aangekondigd, nagenoeg op het zelfde moment. Door wat geluk en een beetje hulp van een fijne collega, is het voor mij toch nog mogelijk geweest om beide kindjes welkom te heten. Zo viel alles toch nog mooi op zijn plekje. Ik ben dankbaar ervoor dat ik jullie mocht begeleiden en opnieuw getuige mocht zijn van de geboorte van jullie kindje, jullie lieve, prachtige Yelena!

Lieve mama en papa, ik wens jullie heel veel geluk, liefde en mooie avonturen met jullie prachtige gezinnetje. Geniet van en mét elkaar!
Het was me echt een heus genoegen!

Heel veel liefs, Jeanny