Lore is geboren
Dit is een geboorteberichtje van een kindje, een meisje, dat een bijzondere reisgids was voor de reis die mama en papa, maar ook ik zelf hebben beleefd de afgelopen weken/maanden.

Ik mag haar aan jullie voorstellen. Haar naam is Lore. Lore is een meisje dat al vanaf het prille begin van de zwangerschap duidelijk liet merken dat ze verandering teweeg zou brengen.
Ze zette een transformatie in gang bij iedereen die bij deze zwangerschap en geboorte betrokken was.
Het was een reis die haast niet in woorden te vatten is, maar tegelijkertijd zou ik er dagen over kunnen vertellen. Ik zie vaker transformatie processen bij ouders, die (vaak) al in worden gezet tijdens de zwangerschap. Telkens  weer is het bijzonder om mee te maken.  Als je getuige kunt zijn van deze transformatie en daardoor mag zien wat ouders voor bijzondere ontwikkelingen doormaken tijdens deze processen, dan kan je niet anders dan verwonderd zijn en dankbaar. Heel erg dankbaar.

Ook lieve, mooie, kleine Lore was a girl on a mission. Lore is in dit gezinnetje het vierde kindje. Maar als je denkt dat een zwangerschap en bevalling dan gesneden koek zijn, dan zit je mis. Lore kwam namelijk laten zien, dat een zwangerschap en geboorte nog zo veel meer in petto kan hebben, dan je ooit zou denken.

Overtuiging, werkelijke overtuiging! Dat was wat Lore kwam vragen, maar ook brengen! Overtuiging bij mama en papa van het wonder van de natuur, de kracht van een vrouwenlichaam, maar ook de invloed van het proces van overgave. Want soms klinkt het heel eenvoudig, “vertrouw op je lichaam”  en “vertrouw op de natuur” er kunnen zich situaties voordoen waardoor je geconfronteerd wordt met grenzen in dat vertrouwen, in die overgave. Dat kan moeilijk zijn, dilemma’s veroorzaken, onrust zelfs. 
Bij de papa en Mama van Lore werd duidelijk hoe belangrijk het is om zulk avontuur met zijn tweeën aan te gaan, of beter gezegd met zijn drieën. Papa, mama en Lore. Er werd een team gevormd dat op momenten dat er moeilijke beslissingen genomen moesten worden, elkaar steunde, versterkte & bekrachtigde, waardoor volledige overgave, met vertrouwen in de natuur, in de kracht van het lichaam, mogelijk werd en mogelijk bleef! Op deze manier kon de ene horde, na de andere genomen worden. Op deze manier was een vierde zwangerschap geen routineklusje voor mama en papa maar een reis, een verdiepende reis, een reis waarin grensverleggende persoonlijke ontwikkelingen werden ondergaan, een reis waarin verwonderd werd, liefde voelbaar was en kracht.

Toen de laatste weekjes van de zwangerschap van Lore aangebroken waren en de geboorte van Lore in zicht kwam werd meer en meer duidelijk dat dit kindje veel beweging kwam brengen. Verandering voor de mensen rondom haar.
Voor mama, voor papa, voor tante Mickey.  Ook voor mij als verloskundige heeft Lore veel beweging veroorzaakt. Mooie dingen zijn in gang gezet. Een bijzondere relatie werd er aangegaan met mama en papa. Een van onvoorwaardelijk vertrouwen in elkaar in elke mogelijke richting.  Met een prachtige, badbevalling thuis als hoogtepunt. Ik heb ervan genoten, intens genoten en ik was zeker weten, niet de enige!

Lieve Lore, Wat heb je een mooi plekje uitgezocht en gevonden!
Een plekje waar je Lore mag zijn, zoals je bedoeld had Lore te willen zijn. Met drie grote broers om mee te spelen. Je bent nog zó klein, maar wat doe jij grootse dingen! Dat hoort een beetje bij de kindjes van deze tijd, maar toch, wat kan het soms overweldigend mooi zijn, hoe alles gaat.
Ik wil je danken, voor wat je nu brengt, voor wat je tot nu toe al bracht. Er zijn veel verbindingen ontstaan door jouw komst, die er eerder niet waren. Dat is mooi en van onschatbare waarde. Dank daarvoor!

Lieve mama en papa.  Zoals we al eerder vertelden kan ik dagen schrijven over alles wat we samen hebben meegemaakt. Toch ga ik het iets korter houden.

Allereerst van Harte gefeliciteerd!
Jullie mooie meisje is een bijzonder kindje. Dat weten jullie al, ik weet het. Deze vierde zwangerschap was een gebeurtenis voor jullie die niet zomaar te vergelijken was met een eerdere ervaring.
Jullie hebben flink wat nieuwe dingen ervaren. Jullie werden uitgedaagd door het leven, waardoor jullie met momenten keuzes en beslissingen hebben moeten maken en nemen, die helemaal niet zo alledaags waren. Deze beslissingen vroegen veel van jullie inzicht, bewustzijn en levensovertuiging.
Toch lukte het jullie om te vertrouwen op je zelf en jullie buikgevoel en als je het mij vraagt is dat exact wat er voor gezorgd heeft dat Lore op de manier geboren kon worden, zoals jullie dat zó hard voor haar wensten.
Thuis, in bad, omringd door rust en liefde. Zo hebben jullie haar deze prachtige start gegeven van haar leven op aarde in jullie gezin.
Hopelijk genieten jullie net als ik nog lang na van deze prachtige, overweldigende ervaring!

Ik wens jullie heel veel geluk met jullie prachtige gezin.

Heel veel liefs.