Sophie is geboren

Ik mag jullie voorstellen aan dit mooie meisje.
Haar naam is Sophie. Sophie maakte lieve Elisa tot grote zus. Zo "Zen" als ze op de foto kijkt, zo hebben mama en papa haar tijdens de eerste week leren kennen. Precies op haar juiste plekje terecht gekomen, helemaal in haar element.

Lieve Sophie. Er werd veel gefilosofeerd over de dag waarop jij geboren zou worden. Er werden voorstellingen gemaakt over hoe die dag zou gaan verlopen. Ook werd er een plan gemaakt. Als het aan papa en mama lag zou jij thuis in bad geboren worden. Toen jij je geboorte aankondigde brachten mama en papa alles in gereedheid om dat plan te verwezenlijken. Vroeg in de ochtend kwam ik al een kijkje nemen. Al gauw was duidelijk dat jij vandaag geboren ging worden. Papa had er al voor gezorgd dat alles  klaar stond om jou te verwelkomen. Mama dook in haar weeën en alles ging voor de wind,  op het eind moesten er een paar zeilen worden bijgezet om het plan, jou in bad geboren laten worden, te voltooien. Na hard werken van mama en werkelijk fantastische ondersteuning van papa brak het moment aan dat jij de bocht maakte en toch wel eens een kijkje op deze plek wilde komen nemen. De plek wat jouw nieuwe thuis zou gaan zijn. De plek waar je vanaf het eerste moment voor mama en papa al niet meer weg te denken was. Jij was geboren! Thuis, in bad! Mama kon het pas echt geloven toen ze je daadwerkelijk in haar armen had!
Lieve Sophie. Jij bent een prachtig meisje, je bent vooral heel kalm en rustig. Je komt mama en papa vast weer nieuwe uitdagingen brengen in het leven, die een prachtige aanvulling zullen zijn op de uitdagingen die je grote zus Elisa ze brengt. Ik denk dat door jou komst alles in balans is en dat jij, Elisa, mama en papa prachtige tijden tegemoet gaan.
Ik wens je een heel fijn leventje, met veel ondeugd en plezier toe lieve Sophie. Groei maar rustig groter. Je hebt een prachtig plekje gevonden!

Lieve Elisa. Wat waren de bezoekjes van jou aan mij toch steeds gezellig. Je kwam steeds een beetje verlegen binnen, maar ontdooide binnen de minuut en liet dan alle kanten van je veelzijdige karakter aan mij zien. Ik vind jou een prachtig kind en heb genoten van je aanwezigheid. Nu ben je grote zus en dat is een flinke verandering. Dat is soms een beetje gek en daar moet je aan wennen. Maar wat ben jij lief voor je kleine zusje! Alles wat jij al geleerd hebt in de afgelopen jaartjes kan je haar nu gaan voor doen. Wat een feest zal dat worden! Wat een lol zullen jullie beleven. Heel veel plezier lieve schat hopelijk zie ik je over een paar weekjes weer even bij de nacontrole. Dikke zoen! <3

Lieve mama en papa, van harte gefeliciteerd!
Het was een heuse rit! Deze zwangerschap bracht uitdagingen met zich mee en ook de geboorte heeft jullie weer een paar stapjes verder gebracht in jullie persoonlijke ontwikkeling. De ervaring die mama meegenomen heeft uit de jaren dat ze als kraamverzorgster werkte, heeft fijne maar ook minder fijne kanten. Er zijn namelijk veel dingen die voorbij zijn gekomen, waarvan ze dacht, “dat hoop ik niet mee te maken, zo wil ik het niet, dat zou ik niet toe laten enz. enz.”
Er zijn echter ook zaken die ze mee gekregen heeft, waarvan ze dacht: “zo zie ik het voor me, dat is wat ik wil, zo zou ik het graag doen”. Plussen en minnen werden op de weegschaal gelegd en zo ontstond er een balans, waarmee beslissingen genomen werden tijdens de zwangerschap en waarmee het plan gevormd werd voor de wijze waarop jullie kleine Sophie welkom wilden heten. Papa heeft wat ideeën en gedachten over mijn “andere” werkwijze, waar we achteraf hartelijk om hebben kunnen lachen, overboord moeten gooien en toen we eenmaal uitgebreid gesproken hadden over de plannen rond de bevalling, werd de rolverdeling voor iedereen steeds duidelijker.
De timing van de geboorte van Sophie was perfect! Elisa, werd op precies het juiste moment wakker en kon rustig vertrekken naar opa en oma, waardoor jullie je in rust konden focussen op wat komen ging. Op deze mooie dag stond vertrouwen bovenaan. Wanneer het vertrouwen bij mama even wankelde vulde papa de balans weer volledig aan. Een krachtige ervaring, voor mama en papa, waarbij papa de rots in de branding was op exact de juiste momenten! Als verloskundige vind ik dit een van de mooiste dingen om te zien gebeuren. De kracht, de steun en de bescherming die papa’s kunnen zijn op het moment dat het nodig is. Ik hoop dat deze ervaring jullie band versterkt en dat jullie nog lang aan deze mooie dag met veel trots terug zullen kijken.
Daar waar ik gezegd had, het liefst overbodig te zijn tijdens een geboorte en dus enkel aanwezig te zijn om het proces te bewaken, hebben jullie me toch nog wel stevig aan het werk gezet! We zijn dus eigenlijk alledrie wel wat uitgedaagd tijdens deze geboorte. Maar wat was het mooi om te zien dat jullie plan voltooid werd! Dat Sophie zoals mama het zo graag wilde, in bad geboren werd! Dat ze thuis geboren werd!

Ik wens jullie, met jullie PRACHTIGE meiden, heel veel geluk, liefde & plezier, Geniet van elkaar, door elkaar en met elkaar!

<3 Veel liefs, Jeanny