Timo is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen aan dit hele kleine lieve schattige mannetje. Zijn naam is Timo.

Vaak heb ik ruim 7 maanden de tijd om een zwanger koppel te leren kennen. Om af te stemmen. Om wensen in kaart te brengen. Om te weten wat we aan elkaar hebben. Bij de mama en papa van Timo lag dat anders. Zij kwamen namelijk pas erg laat in de zwangerschap bij mij in de praktijk. Maar dat was niet alles, Timo besloot ook nog eens ruim 3 weken voor de uitgerekende datum geboren te worden. Al met al dus maar korte tijd om elkaar te leren kennen.
Men bedacht ooit de uitdrukking "het was kort maar krachtig". Het begeleiden van de zwangerschap en geboorte van Timo is de belichaming van deze uitdrukking. Kort maar krachtig! Al bij de eerste ontmoeting, nee zelfs al tijdens het telefoon gesprek dat aan de ontmoeting vooraf ging, was er een gevoel dat het klopte. Als ik dit zo schrijf, realiseer ik me dat ik het niet makkelijk vind te verwoorden wat ik bedoel. Misschien wordt het dadelijk duidelijker.

Lieve Timo. Soms zijn de wonderen dermate groot dat het wonder in woorden vatten direct de grootsheid van het wonder tekort doet. Ik hoef niks te zeggen tegen jou. Het klopt. Jij klopt. Het was perfect. Het is perfect. Alles! Groei rustig groter kleine man. De rest komt vanzelf. Je hebt een geweldig plekje uitgezocht om jouw "thuis" te noemen. Ik zie het al helemaal voor me. Samen met papa kikkertjes spotten of met mama de eekhoorntjes nootjes geven. Jouw leven wordt fantastisch, jouw leven is al fantastisch. Heel veel geluk kleine man.

Lieve mama en papa, wat hebben jullie mij in deze korte tijd laten genieten. Laten ervaren wat teamwork is. Laten voelen wat liefde is. Een geboorte kan niet beter verlopen. Een bevalling kan niet beter gaan. Alles was goed! Het geluk dat jullie  in elke vezel voelden, was ook voelbaar  voor mij, in-elke-vezel!
De wolk waar jullie op zitten is groot genoeg om mij erbij te laten zitten. Ik hoefde de afgelopen week maar bij jullie binnen te stappen en ik zat  werkelijk direct op die wolk.
Wat kan ik voor jullie schrijven. Hoe dapper jullie waren in het nemen van beslissingen? Hoe fijn ik het vind dat jullie zo laat toch nog bij mij terecht gekomen zijn en ik zo deze prachtige geboorte mocht meemaken? Wat een geweldige mama en papa jullie nu al zijn, met alle liefde die jullie Timo geven? Hoe blij ik voor jullie ben met de grote verrassing in de kraamweek dat  jullie geluk nog meer compleet maakt? Er is zo ontzettend veel te vertellen, er is geen begin er is geen eind. 
Maar er schieten toch ook nog wat korte vragen door mijn hoofd, want:

Hoe mooi kan je je iets voorstellen?
en hoe maak je dat tot waarheid?

Hoe groots kan een gebeurtenis zijn?
Met als doel een baby zo klein?

Welke dromen kan je dromen?
en welke worden werkelijkheid?

Wanneer grijp je vast?
en op welke momenten laat je beter los?

Wanneer ben je meegaand?
Maar houd je wel je mening staand?

Wanneer ben je beter eigenwijs?
en houd je regie over de grote reis?

Wat heb je allemaal nodig?
en wat kan je overboord laten gaan?

Weet dat wanneer ALLES liefde is,
Er  geen foute keuzes bestaan.

heel veel geluk en nog meer liefs, Jeanny