Tijn is geboren

 

 

 

Yes! Ik mag jullie weer mee laten genieten van een geboorte van een prachtige kleine jongen. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen, er is zo veel te vertellen over deze kleine man. Ik begin maar met zijn naam, dan komt de rest van zelf. Dit mannetje heet Tijn.

Tijn groeide in mama’s prachtige buik groter en groter. De zwangerschap vorderde gestaag en mama en papa genoten van het avontuur dat de zwangerschap met zich mee bracht. Ze maakten keuzes om zich goed voor te bereiden. Keuzes, waarbij papa even buiten zijn comfortzone moest, omdat mama bepaalde ideeën een fijne gedachte vond. Maar dat was maar van hele, hele korte duur. Al heel snel was papa volledig comfortabel ermee en werden nog in een vrij laat stadium alle plannen omgegooid. De geplande ziekenhuisbevalling zou een fijne thuisgeboorte worden. Verrassing op verrassing voor mij als verloskundige. Toen dat plan eenmaal stond, werd alles besproken om de geboorte van Tijn tot een mooie ervaring te laten leiden. Totdat Tijn ineens besloot dat hij een heel ander plan had. Een paar weken voor de uitgerekende datum werden mama en papa, maar ook ik, verrast door het feit dat Tijn met zijn billetjes naar beneden lag. Tijn was er van overtuigd dat dit voor hem de beste houding was. Dat maakte de plannen wel even anders. De geboortedag kondigde zich aan. Het was best spannend voor mama en papa. Maar mama en papa vormden een ijzersterk duo die beide veel vertrouwen hadden in de afloop. De geboorte vond plaats in het ziekenhuis en wat was ik verheugd om erbij te kunnen zijn. Een dag waarop ik getuige mocht zijn van samenwerking tussen een papa en mama, liefde tussen papa en mama, kracht en vertrouwen, de dag de geboorte van Tijn!

Lieve Tijn, kleine eigenwijze man, jij had je plan en liet je door niemand van de wijs brengen. Wat heb jij mama en papa maar ook mij een ongekende ervaring bezorgd. Ik heb nog dagen lang met een grote lach op mijn gezicht rondgelopen gewoon omdat ik nog aan het nagenieten was van die bijzondere dag, zaterdag, 16-07-2016. Deze foto is van kort na je geboorte en aan je beetjes is nog goed te zien hoe je in de buik gelegen hebt, inmiddels is dat alweer heel anders. Mama en papa leren je elke dag een beetje meer kennen en ook jij ontdekt elke dag een beetje meer van de grote wereld om je heen. Er is veel te zien en beleven. Nu slaap je nog veel, maar elke dag zal je wat meer wakker worden en kan je steeds wat meer van de mooie dingen samen met mama en papa gaan beleven.
Lieve Tijn, ook over 20 jaar, herinner ik me jouw geboortedag nog, wat fijn dat je jouw komst zo ontzettend bijzonder hebt laten zijn. Heel veel geluk kleine man!

Lieve mama en papa. Een zwangerschap die in het teken stond van transformatie. Ongelofelijk, wat is er veel veranderd en vooral in de laatste weken, is er veel gebeurd. Woorden schieten door mijn hoofd. Woorden die de dag van de geboorte van Tijn symboliseren. Liefde, teamwork, intens, kracht, vertrouwen, wonderlijk, euforisch. Het was prachtig, pittig, adembenemend en om nooit te vergeten. Woorden; verliefdheid, trots, blauwe wolk. De dagen na de geboorte stonden in het teken van deze drie pijlers. “Trots”: Papa’s smile was hartverwarmend wanneer hij vertelde over Tijn of mama, er was en is zo ontzettend veel om trots op te zijn. “Verliefdheid”: mama’s smile, als ze naar Tijn keek, over Tijn sprak, naar papa keek, tot over haar oren verliefd op haar mannen. Wat was het prachtig om te aanschouwen.
Ik kan nog vier dagen doorschrijven denk ik, als ik ga vertellen wat deze geboorte met mij gedaan heeft. Het is niet te omvatten in enkele woorden. Het is niet te beschrijven. De dag waarop mijn parkcity live bezoek even aan de kant moest, veranderde voor mij in een dag die ik nooit, maar dan ook nooit meer zal vergeten. Het is een ervaring, waarvan wel eens gezegd wordt: “je had er bij moeten zijn”. En ik was erbij! Wat een voorrecht, wat een eer! Zo dankbaar dat ik mijn steentje bij kon dragen. DANK aan jullie om mij van deze bijzondere dag getuige te laten zijn. Neem de tijd om jullie mannetje te leren kennen en geniet! geniet! geniet!

Heel veel geluk,

Jeanny