Yune - Eliza Is geboren

 

Ik mag jullie voorstellen een heel lief klein meisje. Haar naam is Yune - Eliza. Zij werd vliegensvlug geboren in het nieuwe geboortecentrum in Heerlen. Soms komt het voor dat je mensen al leert kennen voordat ze zwanger zijn. Dit kan zijn om verschillende redenen. Zo was het ook bij deze zwangerschap. Hierdoor verheugde ik me al op haar zwangerschap nog voordat het daadwerkelijk een feit was. De begeleiding van de zwangerschap werd om medische redenen gedeeld met de gynaecoloog. Van tijd tot tijd zag ik mama bij mij in de praktijk. De consulten waren steeds gevuld met gezelligheid. Er stond steeds maar één ding centraal en dat was: Genieten! Mama en papa genoten met volle teugen van haar kleine derde wondertje dat groter groeide. Mama straalde van top tot teen! Eigenlijk kon mama de zwangerschap niet lang genoeg duren. Maar toen kondigde Yune toch ineens haar geboorte aan. Mama en papa zouden bij de gynaecoloog bevallen dus werd alles in gereedheid gebracht om naar het ziekenhuis te gaan. Niet lang daarna werd Yune geboren.

Lieve Yune. Je kon een veilig nestje kiezen. Een fijn nestje. Een liefdevol nestje. Een warm nestje. Een gezellig nestje. Je kon kiezen voor een nestje met een broer of een nestje met een zus. Ik denk Yune, dat kiezen voor één optie niet zo jouw ding geweest is en dat je daarom gewoon gekozen hebt om al deze dingen te combineren in één en het zelfde nestje. Een veilig, fijn, liefdevol, warm, gezellig nestje met een grote broer èn een grote zus. Wat een fijne plek heb jij gekozen lieve Yune. Wat zal jij gelukkig zijn. Je mama en papa zullen goed voor je zorgen. Je grote zus Yenthe-Sterre en broer Jippe zullen je mee nemen op pad om veel leuke dingen te beleven. Wordt maar rustig groter kleintje, het zal je aan niets ontbreken. Daar ben ik van overtuigd <3

Lieve Yenthe-Sterre en Jippe. Daar is ze dan. Jullie super schattige lieve allerkleinste zusje. Wat zullen jullie lief voor haar zijn, mama en papa af en toe helpen om goed voor haar te zorgen en veel leuke dingen met haar doen. Heel plezier samen!

Lieve mama en papa. Een paar jaar geleden leerden we elkaar kennen. Een blijde eerste ontmoeting met helaas geen vreugdevolle afloop. Daarop volgend werden er bewuste keuzes gemaakt waarmee een volgende zwangerschap even werd uitgesteld. Keuzes die jullie geen windeieren hebben gelegd. Wat is er veel veranderd in jullie leven sindsdien en wat ben ik blij dat ik samen met jullie de "bekroning" op al die keuzes mocht meemaken. De zwangerschap van Yune. Ik ben zo ontzettend blij voor jullie èn TROTS, dat het nauwelijks in woorden te vatten is. Ik ga dat ook niet proberen. Jullie weten wel wat ik bedoel. We hebben een hele fijne zwangerschapsperiode achter de rug en ook de kraamweek zit er alweer bijna op. Nu de zwangerschap voorbij is kunnen jullie volop genieten van jullie derde prachtige wondertje. Ik wens jullie alle geluk en alle vreugde in het kwadraat die jullie tijdens deze zwangerschap beleefd hebben. Want dan weet ik zeker: dan kan jullie leven niet anders dan super-fantastisch-waanzinnig zijn!

Heel veel liefs, Jeanny.