Milz is geboren


Ik ga jullie voorstellen aan een mannetje die de afgelopen maanden in alle rust groter gegroeid is in mama’s buik. Althans, in het nestje waar hij zat was het rustig, warm en veilig. De wereld buiten was nog een onbekend gebied. Hij had geen weet van wat zich daar af speelde en dat is maar goed ook. Want voor mama en papa waren het heftige maanden. Net toen de eerste zwangerschapskwaaltjes over leken te gaan, zette een onverwachte hevige medische tegenslag hun wereld stevig op zijn kop. Alle zeilen moesten worden bijgezet. Dat viel niet mee. Dat was zwaar en alles behalve leuk. Maar dit kleine mannetje, dat ontbrak het aan niets. Dit kleine mannetje heet Milz.

Milz werd geboren na een pittige zwangerschap. Hij kwam via de keizerlijke route op aarde. Mama en papa hebben een ijzersterk team gevormd gedurende de hele zwangerschap, zelfs al zijn er momenten geweest die op de automatische piloot verliepen, simpelweg omdat het moest, ze hebben het toch maar samen geflikt. Ik heb daar zo veel bewondering voor! Ondanks de tegenslagen hebben we toch ook best gelachen samen, papa was altijd wel in voor een grapje of een rake opmerking en we konden samen af en toe flink mopperen over het reilen en zeilen van de logistiek in het ziekenhuis. Al met al hebben de zeven zwangerschapsmaanden gevoelsmatig twee jaar geduurd. En toch, nu dan het eind van de kraamperiode in zicht is, is de tijd eigenlijk te snel gegaan.

Lieve Milz, soms zijn er zo veel dingen waarover er zorgen zijn, dat het de magie en het wonderlijke feit dat er een kindje in een buik groeit overschaduwt. Wat is het dan toch bijzonder fijn om te zien dat direct na je geboorte, je al zichtbaar deel uitmaakt van het gezinnetje, waar je terecht kwam, alsof je er altijd al geweest was. Je werd direct omhuld door liefde van mama, papa en kleine Vinz, die je met jouw geboorte tot grote broer hebt benoemd. Net als je grote broer heb je het uiterlijk van mama en papa flink gemixt, ik kijk nu al uit naar de foto’s over een tijdje, om te kijken op wie je nou het meeste lijkt. Lieve Milz. Ik wens jou een mooi leven, veel geluk, maar vooral plezier met je grote broer, met mama en met papa.

Lieve Vinz. We hadden elkaar nog niet leren kennen. Pas toen je kleine broertje geboren werd zag ik jou voor het eerst. Je vond het wat spannend, die vreemde vrouw op bezoek. Je zei geen woord en kwam niet in mijn buurt. De tweede dag dat ik kwam, was dat wel even een ander verhaal. Ik was die dag niet bij mama, papa of Milz op bezoek, nee, nee, ik was bij jou op bezoek. En dus wilde je met me praten en spelen met de vrachtauto. Dat hebben we gedaan, je hebt geschaterlacht en me vrolijk gemaakt. Waar de zon het met moeite lukte om door het wolkendek heen te breken heb jij mijn dag laten stralen. Dank je wel lieve Vinz. Hopelijk worden de jaren samen met je kleine broer even stralend en gevuld met veel lachen, lol en spelletjes.

Lieve mama en papa. Poeh. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Het viel niet mee. Het was niet eenvoudig, alles behalve dat!
Maar toch waren jullie er, stonden jullie er, deden jullie wat nodig was. Het is jullie niet in de koude kleren gaan zitten en sommige dingen moeten waarschijnlijk nog een plekje krijgen. Ik heb er vertrouwen in dat jullie alles op een plekje krijgen en veel, heel veel kunnen gaan genieten van jullie prachtige boys.  Ik neem mijn spreekwoordelijke pet voor jullie af. Voor jullie heb ik maar een paar belangrijke wensen. Dat jullie beiden veel gezondheid mogen hebben, dat jullie kindjes gezond mogen zijn en blijven en dat jullie heel veel geluk en plezier mogen hebben in de jaren die komen. Jullie hebben prachtige kinderen, Vinz het guitige vrolijke mannetje en Milz de krachtige powerboy. Geniet van hen en van elkaar!

Liefs, Jeanny