Pep is geboren

Ik mag een klein mannetje aan jullie voorstellen. Zijn naam is Pep. Pep werd zoals mama en papa dat graag wilden, in alle rust thuis geboren.

Lieve Pep. Jouw zwangerschapsbegeleiding verliep anders dan alle andere zwangerschappen. Mama en papa kwamen namelijk heel vaak samen met tante Monique bij mij op bezoek. Mama en papa waren de rust zelve. Het waren steeds gezellige consulten. Mama en papa hadden zoveel vertrouwen in een goede afloop dat ze zelden of nooit vragen hadden over wat er komen ging. Tante Monique verzorgde de controles in de praktijk en verheugde zich enorm op de dag dat jij geboren zou worden. Omdat tante Monique nog een uitstapje wilde maken buiten de regio  werd het op het einde nog even spannend op welke dag jij geboren zou worden. Maar jij besloot je op een dag te melden die voor iedereen goed in de agenda paste. Een dag, zo bleek later, waarop in ieder geval nog twee andere kindjes in de regio geboren werden met dezelfde naam. Dat was wel heel bijzonder zeg! Je geboorte verliep zoals mama en papa verwacht hadden  vlot en zonder problemen. Mama was een bikkel, een natuurtalent! En papa? Zoals we van papa gewend zijn, de rust zelve.
Ook na jouw geboorte bleken mama en papa natuurtalenten en verzorgen ze jou in alle behoeftes die je hebt. Ook dat doen ze met de zelfde rust en zelfverzekerdheid als ze tijdens de zwangerschap en geboorte uitstraalden. Het is mooi om te zien dat zij zo puur zijn in hun rol als ouders en zoveel rust en vertrouwen hebben in de taken die daar bij horen. Lieve Pep. Jij bent op een veilig plekje gekomen. Het zal je aan niets te kort komen. Ik hoop dat je net zo veel rust en vertrouwen mag hebben als mama en papa op de grootse momenten in het leven en dat je heel veel plezier zal hebben met de mensen en de diertjes om jou heen. Groei maar groter kleine man, maar neem daarvoor rustig de tijd. Mama en papa zullen je daarbij helpen. 

Tante Monique. Door de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, maar vooral door je aanwezigheid en begeleiding van de geboorte van Pep zullen jij en Pep voor altijd met elkaar verbonden zijn.  Dat is absoluut onbetaalbaar.  Geniet ervan!

Lieve mama en papa. Het is bijna niet te geloven dat het alweer een weekje geleden is dat Pep geboren is. Wat is de tijd toch snel gegaan. Maar toch, als ik jullie zo bekijk, met kleine Pep dan is het of jullie nooit anders gedaan hebben. Dat is echt heel speciaal om te zien. Jullie zijn een bijzonder koppel, ik heb genoten van de reis samen met jullie en Monique, de geboorte van Pep en de bezoekjes van de afgelopen week. Er zijn misschien wel meer kindjes die Pep heten, er zijn zelfs meer kindjes die Pep heten en op dezelfde dag geboren zijn, maar onthoud: er is GEEN ENKELE Pep, geen enkele ANDERE Pep, ook al werd hij geboren op 16 maart 2016, die hetzelfde is als jullie Pep! Jullie Pep is Uniek!
Geniet van Pep en van elkaar!