4 oktober 2016 Lezing Parind Oudertherapie

 

 

4 Oktober LEZING Parind Kindertherapie

Kinderen voelen, zonder dat hierover gesproken wordt, precies wat in hun ouders omgaat. Ze geven dit weer in hun gedrag of in lichamelijke klachten.
Charlotte Langen en Angelique Manders, oprichters en docenten aan de opleiding tot Parind kinder-therapeut, leggen uit hoe dit mechanisme werkt, waarom het zo werkt en hoe je hier als ouder, opvoeder en hulpverlener mee kunt omgaan.
Ook laten ze zien en ervaren hoe ze middels spiertesten met het lichaam communiceren en tevens, hoe ze op die wijze kunnen ontdekken, wat kinderen ons willen vertellen met hun klacht of gedrag.
 
Charlotte en Angelique hebben ervaren dat ze zeer verrassende resultaten bereiken met deze benadering. Die kennis kan ouders enorm helpen om hun kind beter te begrijpen. Het kan het kind erg helpen om zich prettiger te voelen en zich evenwichtiger te ontwikkelen.
 
Charlotte Langen Parind kinder-therapeute en toegepast kinesiologe. Eigenaar van praktijk Charlotte Langen, met ruim 30 jaar ervaring als therapeut, toegepast kinesiologe, logopediste en systemisch werk.
Angelique Manders Na ruim 14 jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, 6 jaar in het MBO voor risicojongeren, sinds een aantal jaren werkzaam in haar praktijk Menvita. Geschoold in Toegepaste Kinesiologie (van Huub Verlinden), Neuro Linguïstisch Programmeren, Transactionele Analyse en Systemisch werk.
 
Kijk hieronder voor reacties van mensen die al naar de lezing zijn geweest:
 
"Als kersverse moeder vond ik deze lezing super boeiend. Een echte eyeopener voor mij was dat je tegen je kindje kunt praten in zijn of haar slaap, zodat je uitleg kunt geven over dingen die gebeurd zijn zodat je kindje hier geen last van hoeft te hebben. Ik heb het sindsdien al vaker toegepast. Super eenvoudig en zeer doeltreffend." Carina V.
 
"Eind september bezocht ik samen met een vriendin de lezing ‘Het kind als spiegel’. Aangezien ik in juni dit jaar zelf moeder ben geworden wekte deze lezing mijn interesse. Ik ervaar nu hoe immens groot de liefde maar ook de zorgen zijn die je voor je kind kunt voelen. Je wilt als ouder de signalen van je kind heel graag begrijpen, dit is alleen niet altijd even gemakkelijk. Ik hoopte tijdens deze lezing wat handreikingen te krijgen voor de toekomst. De lezing was van begin tot eind boeiend. Er werden veel praktijkvoorbeelden gegeven, wat ervoor zorgde dat je soms dingen herkende en ze ook kon plaatsen. Wat mij vooral is bijgebleven, is het feit dat je als volwassene een situatie op een bepaalde (negatieve of positieve) manier kunt ervaren, terwijl dit voor het kind helemaal niet zo hoeft te zijn. Daarbij is het van belang om veel met je kind te praten over je eigen gevoelens, zodat het kind ruimte heeft voor zijn eigen gevoelens en die van jou niet zomaar overneemt. Deze dingen zal ik zeker meenemen in de opvoeding van mijn kind. Deze lezing heeft geleid tot nadenken.De presentatie was heel duidelijk en er was veel ruimte voor vragen/ervaringen uit het publiek. Zowel Angelique als Charlotte stralen heel veel enthousiasme uit en hebben veel ervaring met kinderen. Al met al vond ik het ontzettend interessant en ik heb er zeker wat van geleerd." J.C.
 
"Via mijn nicht heb ik gehoord over de lezing Het kind als spiegel. De tekst over de lezing sprak me wel aan...maar bracht voor mij een andere verwachting dan hoe de lezing daadwerkelijk verliep. Mijn indruk was dat het een eenzijdig praatje zou worden, maar er was veel ruimte voor wat er gebeurde of ontstond! Vooral het ervaren en verhalen van anderen (en jullie) zijn fijn wat betreft herkenbaarheid. ik ervaarde zelf ook verbazing over de mogelijkheden die deze behandeling brengt. Aan de ene kant had het niet langer moeten duren...maar ik ben wel geprikkeld om meer te willen weten. De avond heeft meer dan gedacht aan mijn verwachtingen voldaan. Het meeste bijgebleven van de avond is het gevoel van respect, er mogen zijn. En verbazing dat ik nog niks wist van deze behandel-methode en de effecten die het kan hebben. Ga vooral zo door....mooi dat jullie het programma los kunnen laten om te laten zijn wat er is! Lieve groetjes, Karen"
 
 
 
Wil je graag deelnemen aan deze lezing en ontdekken hoe al vroeg in de zwangerschap, maar ook tijdens de geboorte en daarna jij als ouder kunt helpen om je kind in balans te houden / brengen? Wil jij op een andere manier leren kijken en omgaan met klachten als reflux, huilbaby's, ADHD of andere steeds vaker voorkomende problemen?
Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, datum van het event en aantal personen waarmee je aanwezig wil zijn.
 
Kosten: 7,50 p.p
Datum en tijdstip: 4-10-2016 van 19.30 - 22.00
Locatie: Kapelaan Berixstraat 10, Heerlen.
Parkeergelegendheid in de straat / nabijgelegen straten.